البطاطس وطعم الكباب

 



كتب _ د. سعيد متولي أخصائي التغذية والصحة العامة 

تعـــرفوا إن علشان نعمل كيس شيبسي بطعم الكباب مثلا 

ايه بيحصل ؟ 

طبعــاً يعتقد الكثير أنهم بتسوي بطاطس الشيبسي على دخان الكباب 

طعمـ الكباب علشان يطلع في الشيبسي بيحتاج 136 ماده كيميائيه 

تخيلي 136 ماده كيمائية بيدخلوا جسمك ومطلوب منه يتعامل معاهم 

136 ماده كيميائيه مطلوب من الــكبد والكليــة يتعاملوا معاهم 

شيبسي بطعم الديك الرومي ده بيتركب من 181 ماده كيميائيه 

ده كله مش هتحسي بطعمــ الشيبسي لسه إلا بإضافه ماده اسمها 

MOno sodiium glutamate الماده دي بئا لازم تتحط على الشيبسي 

ليييييه ؟ علشان رغم انك هتحطي الــ 136 ماده اللي بيدوا طعم الكباب

إلا إنك مش هتحسي بطعم الكباب أو اي طعم الا في وجوده هذه الماده 

لانها المسؤله عن استثاره المستقبلات الحسيه على اللسان " Taste Buds"

أحب أقولك بقه إن الماده دي هي رقــمــ 46 في الــ Carcinogens 

يعني هي ماده من المواد المسببه للسرطانات 

غير ان الماده دي تسبب "mental retardation " التخلف العقلي عند الاطفال 

بل هي الماده رقم 46 في مسببات السرطان

تعليقات

المشاركات الشائعة